U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Terugblik 100 jaar Raamstraatkerk 2010 / Terugblik / Korenavond rond het Zonnelied
Laatst gewijzigd: 18-07-2010

Korenavond rond het Zonnelied

Door: Sonja Nowee, Lida Poot en Ineke Willems

Het was een zeer geslaagde avond met een volle kerk en 10 koren die voor deze avond uitgenodigd waren.

Helaas moest het jongeren ensemble van Leger des Heils Haaglanden afzeggen wegens een blessure aan de handen van de pianist.

De avond begon met een beeldimpressie van o.a Assisi zoals die was gemaakt  tijdens de pelgrimage in 2009.

Pastoor Ben Bolmer ofm opende de avond en daarna gaf Huub Langeweg die samen met Job Duijndam alles had georganiseerd een korte inleiding.

Het was verbazingwekkend om te horen hoeveel variaties er zijn van het Zonnelied van Franciscus wel zo’n 350 stuks. Alle koren voerden een verschillende versie uit. Broeder Piet Bots ofm en Irene Louwers lazen een declamatie en ook werd er een schilderij getoond gemaakt door  oud-pastor pater Maarten Lemmers ofm.

Er waren verschillende  geloofsgroeperingen in de kerk en er was veel saamhorigheid. Ook leuk was het dat er kinderen van het V.A.K. hier aan meededen. De kerk was schitterend versierd.  Het was een fijne en ontspannende avond, Lof en dank aan degene die de avond mede hebben georganiseerd. Met nog de zonnelied avond  in onze gedachten gingen we de volgende morgen verder met de jubileumviering.

Bijna alle Franciscanen waren aanwezig. De zonnebloemen door de kinderen gemaakt gaven een feestelijk geheel aan de aankleding van de kerk. Ook de kleine franciscaantjes de kinderen van de kinderwoorddienst waren van de partij.

De gezamenlijke koren verzorgden de zang. Aan het einde van de viering  werd een eigen gemaakt lied gezongen door de hele kerk op de wijze van Het Dorp van Wim Zonneveld wat  een beeld gaf van hoe het was en nu is.

Na de viering een gezellig samenzijn in de Wending met koffie en broodjes al met al een zeer geslaagd weekend.