U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Oecumenische bijbel-gesprekskring te Schipluiden

Geloven in de marge

In het jaar 54 schreef de apostel Paulus een brief aan een klein groepje mensen in een grote stad: de christelijke gemeenschap in de havenstad Korinthe. Deze brief uit de marge van de toenmalige wereld wordt nu overal op aarde gelezen.
In de brief aan Korinthe gaat het over leiderschap, relaties, seks, sociale tegenstellingen, vrijheid en verantwoordelijkheid.

De bijeenkomsten warden voorbereid aan de hand van een boekje dat gebaseerd is op een serie toespraken over deze brief. De toespraken zijn gehouden in Amsterdam, in een jonge christelijke gemeenschap: Via Nova. Bij die toespraken waren mensen aanwezig met en zonder een christelijke achtergrond. Daardoor is het materiaal laagdrempelig.

De bijeenkomsten worden telkens op woensdagmorgen gehouden in parochiecentrum De Schelp (Burg. Musquetiersingel 56, Schipluiden). Vanaf 10.00 uur zijn de deuren open, 10.15 uur begint de bijeenkomst. Data: 18 september - 16 oktober - 20 november 2019. In 2020: 19 februari - 18 maart - 15 april.
De begeleiding is afwisselend in handen van pastor Eli Stok en ds. Erika Dibbets. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de gespreksleiders: e.stok(arkdelft.rhi of predikant@protestantschipluiden.nl.

28-08-2019 14:42 Leeftijd: 2 jaar