U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Verklaring voor de parochianen van de St Ursula parochie m.b.t. Kerstmis

De kerstmomenten op kerstavond komen te vervallen in alle locaties.

Het zal niemand zijn ontgaan dat we sinds dinsdag opnieuw in een lockdown terecht zijn gekomen. Dat heeft ook gevolgen voor de viering van het Hoogfeest van Kerstmis. De Nederlandse bisschoppen hebben woensdag laten weten dat de situatie met het Covidvirus ook van onze kerken aanpassingen vergt. Uiteraard volgen we de aanwijzingen. Wat betekent dit voor de Ursula parochie?

  1. In het parochieblad staat dat we op iedere locatie korte gebedsmomenten willen houden, waarvoor u zich moet aanmelden. Deze komen te vervallen.
  2. Er zal slechts een viering zijn waarvoor niemand uitgenodigd zal kunnen worden en alleen thuis via een live-stream mee te vieren is.  Die viering zal – anders dan in het parochieblad staat – om 22.00 uur beginnen. U kunt deze Eucharistie volgen door naar de website van onze parochie (www. rkdelft.nl) te gaan.  
  3. Er is ook een mogelijkheid om de Eucharistieviering te volgen die eerder die avond in Maasland wordt gehouden (20.00).  U kunt daarvoor naar de website van de Onze Lieve Vrouw van Sion (www.onzelievevrouwvansion.nl) gaan.
  4. De kerkdeuren van onze parochie zullen eerder die avond open staan voor gebed, een kaarsje en een kort bezoek aan de stal.  Conform de eisen van de overheid kunt u met maximaal 2 personen of een huishouden naar binnen. In de kerk worden maximaal 30 persionen tegelijk toegelaten.  De openingstijden zullen per kerklocatie enigszins verschillen vanwege de beschikbaarheid van vrijwilligers.
  5. De vieringen op eerste kerstdag zullen, zoals die in het parochieblad staan aangekondigd, gewoon doorgang vinden. Hierbij moet u wel bedenken dat het maximum aantal kerkgangers 30 is en dat u zich daarvoor op de gebruikelijke wijze moet aanmelden. U krijgt dan bericht of het ook daadwerkelijk mogelijk is om naar de viering te komen.

De bisschoppen hebben ons laten weten dat zij met pijn in het hart de Kerstnachtvieringen in heel het land cancelen. Dit geldt niet minder voor het bestuur en het pastorale team van de parochie.  Het mysterie van Gods menswording wordt er echter niet minder van. Integendeel. Het maakt ons hopelijk nog meer bewust hoe afhankelijk we zijn van Zijn genade en barmhartigheid.  God toont Zijn menslievendheid, heel concreet, in het kind van Bethlehem.

Voor uw allen een Zalig Kerstfeest.

Namens het pastorale team,
Pastoor Verbakel


16-12-2020 23:26 Leeftijd: 1 jaar