U bent hier: Diaconie / Missie Ontwikkeling en Vrede (MOV) / Welkom bij de MOV
Laatst gewijzigd: 03-10-2013

Welkom bij de MOV

 

In elke gemeenschap is een aanspreekpunt voor de MOV:

  • Adelbertgemeenschap - Joop Richaers
  • Franciscus en Claragemeenschap - Benno Jeunink
  • Maria van Jessegemeenschap - Gie Thé
  • Sacramentsgemeenschap - Marija Ruigrok

Binnen de gemeenschappen wordt samengewerkt met onder meer de liturgiegroepen en koren (voor de aandacht aan de projecten tijdens de vieringen) en de bloemversiergroepen (voor de uitbeelding van de projecten in de kerken). Voor projecten werken we vaak samen met de MOV-groepen van de Parochie Onze-Lieve-Vrouw van SION en de Parochiefederatie Franciscus tussen duin en tuin.

Op vele manieren wordt er aandacht gegevens voor probleemsituaties op het gebied van MOV. We noemen een paar organisaties:

De Adventsactie (www.adventsactie.nl) en Vastenactie (www.vastenactie.nl ). Cordaid (www.cordaid.nl ) is een overkoepelende organisatie waarin de delen zich richten op specifieke aandachtsgebieden. Ondermeer:

  • Cordaid - Memisa, richt zich op medische zorg en het voorkomen van gezondheidsproblemen.
  • Cordaid - Mensen in Nood, richt zich op noodhulp bij rampen, maar voor zover mogelijk het verminderen van de gevolgen van (natuur)rampen.
  • Cordaid - Bond zonder naam, richt zich op projecten in Nederland die hulp bieden aan kwetsbare groepen.

Een andere bekende organisatie is de MIVA (www.miva.nl), die pioniers wereldwijd voorzien van vervoers- en communicatiemiddelen.

Solidaridad (www.solidaridad.nl) werkt aan de eerlijke en duurzame productie van bijvoorbeeld: koffie, ananas, cacao, katoen. Er zijn eigen merken, zoals het bekende keurmerk Max Havelaar.

Giften aan deze organisaties, maar ook aan onze projecten, zijn als gift aftrekbaar voor de belasting. Ze zijn ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) gecertificeerd.