U bent hier: Diaconie / Missie Ontwikkeling en Vrede (MOV) / Welkom bij de MOV / MOV St.Adelbert
Laatst gewijzigd: 28-09-2013

De MOV-groep in de Adelbertkerk is gestart in de 80-erjaren van de vorige eeuw. Al snel werd in de kerkgemeenschap aandacht gevraagd voor alle facetten van MOV, door een kleine maar enthousiaste groep.

De groep houdt zich bezig met acties rond Advent- en Vastentijd, met veelal rond halfvasten een maaltijd zoals gebruikt op feestdagen door de armen in het land van het project. Het is steeds weer verrassend hoe mensen overal in de wereld fantasievolle en feestelijke maaltijden kunnen opdienen met zo weinig ingrediënten.

De groep doet mee aan de inzamelingsacties van Sam's voor kleding, mobieltjes,elektrische apparaten, brillen e.d.

In de Vredesweek wordt aandacht gevraagd voor de problemen in de wereld van mensen die elkaar bestrijden in de naam van de Allerhoogste zonder of met weinig respect voor hun medeburgers.

Al jaren wordt buiten de vakantietijd ieder laatste weekend van de maand aandacht besteed aan fair trade producten, die na de dienst worden verkocht.

Maar ook de koffie en thee die na de diensten en tijdens vergaderingen geschonken worden dragen dit keurmerk. Ook het papier gebruikt voor de diverse aankondigingen, vergaderstukken e.d. dragen een keurmerk. Ook door andere acties – als aandacht voor fair trade producten in winkels – wordt geprobeerd mensen bewust te maken  een eerlijke prijs te betalen voor een eerlijk, milieuvriendelijk product.

Het resultaat van deze bemoeienissen is geweest dat de kerk sinds februari 2012 fair trade kerk geworden is. In de Adelberthof vermeldt een plaat deze eervolle vermelding.

Wilt u onze gelederen komen versterken en nieuwe ideeën inbrengen. U bent van harte welkom. U kunt u aanmelden via de vrijwilligerscoördinator of bij een van de leden van de MOV-groep