U bent hier: Nieuws / Persoonlijke ervaringen in coronatijd
Laatst gewijzigd: 08-05-2020

Persoonlijke ervaringen in coronatijd

In de voorbije weken is ontzettend veel veranderd in de wereld, Nederland, de parochie en waarschijnlijk ook voor uzelf. Op vakantie gaan zit er even niet in maar ook zomaar een kopje koffie drinken is nu niet mogelijk. Dit geldt ook voor het parochieleven. Veel activiteiten van de gemeenschappen hebben we helaas moeten annuleren. Zelfs het gezamenlijk vieren van de eucharistie. En toch maken we ook een heel bijzondere tijd mee. We brengen meer tijd door met ons gezin of huisgenoten, nieuwe initiatieven ontstaan om elkaar te steunen en in contact te blijven etc.

Iedereen beleeft de Corona tijd op zijn of haar manier. Het delen van deze ervaringen kan inspireren, steun bieden en verbindt ons als parochie nu we minder contact hebben met elkaar. Daarom nodigde het pastoraal team en het parochiebestuur u uit om uw persoonlijke ervaringen te delen en in te sturen.

De inzendingen verschijnen in het komende parochieblad, maar ook hier op de website. De lijst wordt aangevuld als nieuwe bijdragen binnenkomen. Kijk dus regelmatig even hier.

Heeft u ook een persoonlijk verhaal (maximaal 200 woorden, eventueel een foto erbij), stuur het dan naar het parochiesecretariaat met als titel "parochieblad artikel".

Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Uw ervaringen

vrijdag, 19 juni 2020
Een spelletje in coronatijd - door Ron en Charlotte van Rooijen

“Hebben jullie vanmiddag zin in een spelletje?” stond in de app van onze dochter. “Tuurlijk!” was het antwoord. Al gauw kwam er ook een reactie van zoon en schoondochter. “Om 15.00 uur kunnen wij ook!”

donderdag, 11 juni 2020
Onze coronabelevenis - door Frans en Corry de Vreede

Het is al weer enkele weken geleden dat ik op een zondagmorgen op ons balkon stond. We wonen vijf hoog in een woontoren welke onderdeel is van een rij woontorens.

vrijdag, 22 mei 2020
De Coronatijd, COVID-19. Wat doet het met ons? - door Ingrid Wassing

Op 27 februari werd de eerste Corona patiënt in Nederland gediagnostiseerd. Inmiddels zijn we in de maand mei aanbeland. Een stille storm, noem ik deze tijd. Er is heel veel gebeurd én heel veel niet gebeurd.

vrijdag, 22 mei 2020
Verslag van mijn milde vorm van corona - door Ton Sedee

Op 19 maart werd ik erg ziek. Al dagen daarvoor heb ik veel lopen hoesten, maar op deze dag viel ik flauw in de badkamer en kreeg ik hoge koorts.

vrijdag, 22 mei 2020
Hoe beleef ik deze coronatijd - door Kees Lansbergen

Al drie maanden heeft het coronavirus ons in zijn greep; het normale leven is helemaal op zijn kop gezet. We hebben te maken met leefregels die ervoor moeten zorgen dat het virus wordt ingedamd.

woensdag, 13 mei 2020
Geloven in corona-tijd - door Heleen van Meeuwen

Geloven in corona-tijd - het is een gekke tijd en toch ook...

vrijdag, 08 mei 2020
Hoe beleef ik de Corona crisis - door Jeanne Tromp-Zimmerman

Zoals velen voel ik me nu en dan opgesloten. Wat mis ik de sociale contacten!