U bent hier: Nieuws / Parochienieuws
Laatst gewijzigd: 13-10-2019

Impressie Mariahulde 12 oktober 2019

Op zaterdagmiddag 12 oktober was er een Mariahulde in de Maria van Jessekerk met prachtige koorzang van Deo Sacrum en Vox Latina, samenzang en een lichtprocessie. De koren hebben het Ave Maria wel in zes verschillende uitvoeringen gezongen!

Pastor Eli Stok heeft verteld dat oktober de maand van de Rozenkrans is. Het feest van Maria van de Rozenkrans wordt gevierd op de verjaardag van de zeeslag bij Lepanto, die plaatsvond op 7 oktober 1571. Bij deze zeeslag versloegen christelijke troepen de Turkse Ottomanen. Paus Pius V (1566-1572) schreef deze overwinning toe aan de hulp van de Maagd Maria, verkregen door het bidden van de Rozenkrans.

Door het bidden van de Rozenkrans kunnen we uiterlijke, maar ook innerlijke vrijheid verkrijgen. Bij innerlijke vrijheid kunnen we bijvoorbeeld denken aan vrijheid van verkeerde impulsen en van wat anderen van ons verwachten.

Bij de lichtprocessie hebben we allemaal in processie door de kerk gelopen en een lichtje met onze eigen gebeden bij Maria neergelegd. Ik vond het heel mooi om in deze Maria- en Rozenkransmaand met zoveel mensen onze fantastische hemelse Moeder toe te zingen en onze gebeden bij haar neer te leggen.

Annelies van den Einde

Enkele foto's van de Mariahulde