31.08.2024 Bestuur

Voorstel kerkgebouwen aan de bisschop



Half augustus heeft het parochiebestuur haar advies en voorstel over onze kerkgebouwen naar het bisdom gestuurd. Het document staat op de Ursula website zodat u kunt lezen welke overwegingen we aan de bisschop meegeven.

Hoe zat het ook weer? Eind vorig jaar sloten we de eerste fase van Roeping & Ruimte af en was het moment aangebroken dat het parochiebestuur een keuze voor twee kerkgebouwen zou gaan maken. Dat was een lastige keuze en het bestuur heeft getracht een zorgvuldige en gedegen afweging te maken voor de parochie op de langere termijn.

Op 16 maart maakten we ons voorstel bekend om verder te gaan met twee kerkgebouwen, te weten de Maria van Jessekerk en het (aan te passen) Adelbertgebouw.

Daarop zijn er reacties gekomen, op papier, per email en mondeling. En er was behoefte aan extra uitleg waarvoor we extra informatiebijeenkomsten hebben gehouden. We zijn ook met een aantal mensen in gesprek gegaan.Het parochiebestuur trekt zich de reacties van parochianen aan en omwille van de zorgvuldigheid hebben we meer tijd genomen om we het voorstel aan de bisschop te formuleren.

De bisschop besluit over onttrekking van kerken aan de eredienst, het parochiebestuur doet daartoe slechts een voorstel. Voordat de bisschop besluit, consulteert hij enkele adviesraden van het bisdom en komt er nog een hoorzitting in de parochie. Het besluit van de bisschop wordt daardoor op zijn vroegst rond de jaarwisseling verwacht.