09.09.2024 Varia

Onderhoudswerkzaamheden in de Maria van Jessekerk

Vanaf september vinden er geplande onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Maria van Jessekerk.

Deze werkzaamheden betreffen het schilderen van het houtwerk aan de buitenkant van het gebouw. Dit omvat onder andere alle deuren en kozijnen van het kerkgebouw, de sacristie, de Jozefzaal en de Mariakapel, evenals de vieringtoren en de dakkapellen van het schip. Tijdens deze werkzaamheden zullen ook eventuele slechte houtdelen worden vervangen om de duurzaamheid van het gebouw te waarborgen.

Daarnaast wordt het ijzeren hekwerk aan de achterkant van de kerk, langs de Oude Langendijk, opgeknapt en opnieuw in de lak gezet om roestvorming te voorkomen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de kerk in goede staat te houden en te beschermen tegen weersinvloeden. Door in een vroeg stadium in te grijpen, voorkomen we grotere schade en houden we de kerk in goede conditie.

De gehele operatie zal naar verwachting ongeveer drie maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, en voor de wintermaanden afgerond zijn. Deze onderhoudswerkzaamheden worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), die twee derde van de kosten voor haar rekening neemt.

We hopen op uw begrip voor eventuele overlast die deze werkzaamheden met zich mee kunnen brengen. Samen zorgen we ervoor dat onze kerk een mooie en veilige plek blijft voor de komende generaties. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, neem dan gerust contact op met het team dat de werkzaamheden begeleidt via

onderhoud.mariavanjessekerk@rkdelft.nl