04.09.2024 Varia

Voettocht voor Vrede

Woensdag 18 september

19e Voettocht start om 19.00 uur in de Marcuskerk


Samen voor vrede nù!

19e Voettocht voor Vrede

Al een aantal jaren wordt er tijdens de Vredesweek de "Voettocht voor Vrede" georganiseerd in Delft Zuid. Het is een samenwerkingsverband van kerken en moskeeën uit Voorhof en Buitenhof, waarbij ontmoeting en contact met de onbekende buurtgenoot het doel is.

Elk mens heeft recht op een menswaardig bestaan, ongeacht zijn overtuiging, herkomst of geaardheid. Dat recht is universeel en onaantastbaar. Het vormt de basis voor onze benadering die zich kenmerkt door gelijkwaardigheid, waarbij het essentieel en mogelijk is om vredeskrachten te bundelen en niemand achter te laten. Dat veronderstelt ook solidariteit. Mensen zijn immers met elkaar verbonden en op elkaar aangewezen.

Wat betekenen deze begrippen nu, anno 2024? Hoe zwengelen we het gesprek over menselijke waardigheid en solidariteit aan in de komende Vredesweek, die in het teken staat van de oproep: “Samen voor vrede. Nu!!"Tijdens de 19e voettocht houden we het gesprek dicht bij onszelf en bij de buurt waarin we wonen en leven.

De voettocht voor Vrede start dit jaar in de Marcuskerk aan de Menno ter Braaklaan 2. Via de Sultan Ahmet moskee aan de Duke Ellingtonstraat en de Adelbertkerk aan de Minervaweg, lopen we weer terug naar de Marcuskerk, waar we met elkaar in gesprek gaan over onze betrokkenheid bij het thema ‘Samen voor Vrede. Nu!’

De organisatie is dit jaar ook weer in handen van de kerken en moskeeën in Delft Zuid.

Meer informatie is te verkrijgen bij Henny Melis h.melis@kpnmail.nlof bij Peter Plugers: scriba@vierhoven-delft.nl

Dag: woensdag 18 september Tijd: 19:00 - 21:30 uur, inloop 18:45 uur Start in de Marcuskerk, Menno ter Braaklaan 2

U bent allemaal van harte welkom.

Op blz. 9 van het parochieblad van september vind je meer informatie over de Vredesweek.